Udgivet i

Akupressur & Shiatsumassage

Akupressur er en af de ældste behandlingsformer der findes, den stammer fra Kina og kan dateres til Shang-dynastien omkring 1700 år før vor tidsregning. Akupressur er ligesom akupunktur – blot uden nåle. Akupressur udøves via tryk, greb og strøg til at massere på kroppens meridianbaner og akupunkturpunkter.

Hesten har 12 meridianbaner på hver side af kroppen som refererer til forskellige organer. Eksempelvis blæremeridian, mavemeridian, lungemeridian osv. På meridianbanerne findes aku-punkter som benævnes med navn og numre.

Hestens meridianbaner

En stor del af den kinesiske tankegang bygger på Yin & yang og balance mellem krop og sjæl. En blokering på en meridianbane vil udtrykkes som et ømt aku-punkt og en ubalance i hestens meridianbaner vil opstå. Når hesten har en blokering på en af sine meridianbaner vil du formentlig som det første bemærke en adfærdsændring. Du kan blandt andet opleve at hesten pludselig bliver syg, træt, sørgmodig, eller trækker sig ind i sig selv.

Når vi trykker med fingrene på forskellige kombinationer af aku-punkter påvirker vi qi-strømmen i meridianerne, for at skabe balance mellem yin og yang og dermed såvel den fysiske som den mentale tilstand

Shiatsumassage

Shiatsumassage er en kombination mellem den klassiske kinesiske massage og akupunktur og er i Sydøstasiatiske lande kendt som traditionel Thai massage. Shiatsumassage stammer således fra Japan. Denne massageform virker på to niveauer. Først fysiologisk, i form af bedre blodgennemstrømning som påvirker hud og organer og som stimulerer udskillelse af endorfiner. Det andet niveau er spirituelt og fokusere på energistrøm og meridianbaner.  Der fokuseres i høj grad på energistrømme igennem de 5 elementer: Træ, ild, jord, metal og vand.

Shiatsumassage kan blandt andet afhjælpe følgende:

  • Stress (beroligende effekt)
  • Nervøsitet
  • Aggressiv adfærd
  • Overspændte muskler
  • Ryg, nakke, hals og skulder smerter
  • Ledsmerter
  • Hormonel ubalance
  • Styrker immunforsvaret